Agenda

General workshop agenda

Timings Activity
10.30 – 11.00
(30 mins)
Delegates arrive: coffee and breakfast
11.00 – 11.10
(10 mins)
Rhian Price: FW Deputy livestock editor
Introduction and the idea behind the project, introduce farm and host
11.10 – 11.25
(15 mins)
General introduction from host farmer
5 mins for questions
11.25 – 12.00
(35 mins)
Host farm’s veterinary surgeon
Practices/measures carried out on farm: disease prevention and treatment.
10 mins for Q&A session
12.00 – 12.50
(50 mins)
Tour of farm with host farmer
Detailed description of farming operation, with tour of the farm in 2 groups
15 mins for Q&A session
12.50 – 13.35
(45 mins)
LUNCH
13.35 – 14.20
(45 mins)
Jamie Robertson: Honorary Research Fellow, University of Aberdeen
A practical demonstration of how to improve the environment
15 mins for Q&A session
14.20 – 15.05
(45 mins)
Richard Vecqueray: Managing Director, Evidence Based Veterinary Consultancy
Advice on optimal nutrition and disease prevention measures
15 mins for Q&A session
15.05 DEPARTURE

 

Connect with Farmers Weekly